Wat is fysiotherapie

Beroepsomschrijving:

"Fysiotherapie is het vakgebied van het menselijk bewegen: de fysiotherapeut houdt zich bezig met het bewegen van mensen in hun dagelijkse omgeving en maatschappelijke participatie. De fysiotherapeutische zorg richt zich op de oorzaken van gezondheidsproblemen en op de gevolgen van ziekten, aandoeningen en syndromen, met als doel het bevorderen van de gezondheid met betrekking tot het bewegen in relatie tot het participeren in de samenleving. Voortbouwend op het zoeken naar oorzaken schenkt de fysiotherapeut veel aandacht aan preventie."

De fysiotherapeut is de deskundige als het gaat over het menselijke bewegingsapparaat. Hij/zij behandelt patienten die in het dagelijks leven belemmerd worden bij het bewegen.

Wij baseren ons werk zoveel mogelijk op wetenschappelijke inzichten en vertalen die kennis in onze praktijk.
Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen.

Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt. Degene die daar alles van af weet is de fysiotherapeut: de specialist in beweging. Bij ons kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

                                    

Openingstijden
Maandag : 08:00 - 17:00 uur
Dinsdag : 08:00 - 17:00 uur
Woensdag : 08:00 - 15:00 uur
Donderdag : 08:00 - 17:00 uur
Vrijdag : (08:00 - 13:00 uur)
Zaterdag : gesloten
Zondag : gesloten

  • De Fysiotherapeut

© 2021 Fysiotherapie Ruinerwold - Alle rechten voorbehouden